dakkapel

Dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel is een mooie en slimme oplossing als u meer ruimte en licht in uw woning wilt creëren. Een krappe zolder tovert u met een goed ontworpen dakkapel eenvoudig om tot een volwaardige kamer. Dankzij de extra ruimte en licht profiteert u vanaf dag 1 van een verbetering van uw wooncomfort. Dakkapellen zijn in hout, polyester en kunststof te verkrijgen, elk met hun eigen kenmerken. Ook de prijs is bij elke soort verschillend:

Soort dakkapelPrefabEcht maatwerk
HoutOngeveer €3.500 Ongeveer 4.100 euro
KunststofOngeveer €4000Ongeveer 4.800 euro
PolyesterOngeveer €4800

Voor een gratis offerte aanvraag kan u naar de website van De Boer uit Amsterdam.

Vergunningen

Als u een dakkapel op de voorkant van uw huis wilt (laten) plaatsen, dan heeft u meestal een vergunning voor het bouwen nodig. Wanneer u een goedkope dakkapel aan de zijkant of de achterkant van uw woning wilt laten bouwen, heeft u meestal geen vergunning nodig. Met hulp van de folder Dakkapellen (pdf) van de rijksoverheid kunt u controleren of u een vergunning nodig heeft voor de dakkapel die u wilt (laten) plaatsen. Qua model moeten dakkapellen ondoorzichtige zijkanten en een plat dak hebben, wilt u deze vergunningsvrij kunnen plaatsen. kies voor een dakkapel met het FSC keurmerk.

Als u een dakkapel wilt laten maken op je huis dan moet je natuurlijk wel rekening houden met het feit dat de prijzen erg kunnen verschillen op basis van het type dat u wilt. Als u zoekt naar een goedkope dakkapel bent u het goedkoopste uit als je kiest voor het laten plaatsen van een standaard formaat houten prefab dakkapel, en zelf de afwerking van de binnenkant verzorgt. De uiteindelijke dakkapel kosten zijn afhankelijk van de grootte, het te gebruiken materiaal en uw wensen wat betreft extra opties voor uw dakkapel. Bij een diepere dakkapel heb je meer materiaal nodig en daar komen natuurlijk ook weer extra kosten bij. Een houten dakkapel heeft meer onderhoud nodig dan een kunststof versie, maar hij is ook goedkoper in de aanschaf. De prijzen van een zinken dakkapel zijn hoger dan een houten of kunststof dakkapel. Prefab dakkapellen zijn meestal van hout of kunststof gemaakt.

Bijkomende kosten

Opties schoonmakenGemiddelde prijs
Dakkapel schoonmaken€50,-
Dakkapel schoonmaken + waxbehandeling€60,-
Dakkapel schoonmaken + dakgoten€65,-
Dakkapel schoonmaken + buitenzijde rolluiken€77,5

Voordat u deze waardevolle investering in uw woning gaat doen, is het raadzaam om uzelf door middel van een persoonlijk gesprek bij u thuis goed te laten voorlichten door een dakkapellen specialist.