kozijnen subpagina

Kunststof kozijnen

Als blijkt dat je echt nieuwe kozijnen in je huis nodig bent, dan is het zaak om te bepalen of je houten, kunststof of een andere soort kozijn wilt en wat je budget is. Kozijnen zijn namelijk kostbaar en het glas wat daarin zit is nog duurder, zo’n 100 euro per m² in aanschaf voor HR++.

Prijzen kozijnen per materiaal

Kunststof is goedkoper dan houten en aluminium kozijnen. Houten ramen vragen meer onderhoud dan pvc of aluminium kozijnen, maar zeker niet meer zoals 10 tot 20 jaar geleden. Wil je dus zo goedkoop mogelijk uit zijn als je kozijnen wil aanschaffen, ga dan voor kunststof. Aluminium daarentegen is het duurste materiaal. Meer informatie over kozijnen vindt u op Van der Kolk.

Materiaal kozijn Prijs incl. BTW en montage (1M²)
Kunststof€150 – €175
Hout€185 – €230
Aluminium€250 – €300

Door nieuwe kozijnen te laten plaatsen met isolatieglas kunt u geld besparen op uw jaarlijkse energierekening. Hiervan worden nieuwe plastic verpakkingen en producten gemaakt, bijvoorbeeld fleece, tennisballen, PET flessen en jerrycans. Omdat het aanbod nog maar voor een zeer gering deel bestaat uit goed bruikbare en betaalbare gerecyclede kunststoffen of alternatieven voor kunststof zoals bioplastic , stijgt de productie van nieuwe plastics gemaakt op basis van aardolie snel.

Prijzen kunststof kozijnen

Kunststof of houten kozijnen op de verdieping is wat lastiger om te plaatsen omdat je ze niet simpel uit de tuin geplaatst kunnen worden. Je kunt dan gaan kiezen voor nieuwe houten kozijnen of nieuwe kunststof kozijnen. In sommige gevallen zitten er niet passende kunststof kozijnen in het huis, dan kunnen ze nog zo goed zijn maar geven mooie nieuwe kozijnen echt een flinke waardevermeerdering waardoor het toch de moeite waard kan zijn.

Ten opzichte van kunststof en houten kozijnen is de aluminium versie altijd het duurst. De prijs van kozijnen hangt natuurlijk ook af van de afmeting van het kozijn. Zie hier een overzicht van de prijzen van kunststof kozijnen bij een vast raam:

Afmetingen (Vast raam)Prijs inclusief btw en HR++ glas, exclusief montage
40 x 40 cm€ 50 – € 90
60 x 60 cm€100- € 135
100 x 100 cm€ 150 – € 175
150 x 200 cm€ 325 – € 365

Overweegt u een kunststof kozijn aan te schaffen? Kies dan voor een kunststof kozijn met het VKG keurmerk.