Dubbel glas

Dubbelglas wordt toegepast in kozijnen , ramen en deuren van gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie.

Gewoon dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met daartussen gewone lucht, tussen HR+ glasplaten een speciaal gas, en is de ruit voorzien van een extra warmtewerende coating. Houd er wel rekening mee dat bij ruiten/ramen die in een buitengevel zitten, dubbel glas uiteraard veel beter isoleert en dat je met dubbel glas veel meer bespaart op je energiekosten. Echter is het ook zo dat wanneer je kiest voor een dubbel glas soort met een betere isolerende werking de kosten hiervan ook hoger zijn, zoals triple glas ( HR+++ glas ). Weet je niet welke keuze geschikt is voor jouw situatie? Schakel dan Redeco glaszetters in.

Wanneer dubbelglas plaatsen?

Als u zoveel mogelijk profijt wilt van uw dubbel glas, dan is het verstandig om niet alleen het enkel glas te vervangen voor dubbele beglazing, maar daarnaast ook nieuwe kozijnen te plaatsen. Vooral bij oudere bouw: de condensatie die normaliter op het enkele glas zou plaatsvinden, vindt na het vervangen van de enkele beglazing door dubbelglas elders plaats, bijvoorbeeld bij een minder goed geïsoleerd kozijn, een ongeïsoleerde buitenmuur of in koude hoeken (er ontstaan door het dubbelglas nieuwe koudebruggen ); in dit geval is ventilatie zeer belangrijk. Deze vorm van condens kunt u voorkomen door uw woning goed te ventileren of door het enkel glas te laten vervangen door dubbel glas of isolatieglas. Het is dan een aanrader om dubbelglas te plaatsen, dat niet alleen sterker is, maar dat uw woning ook nog eens beter isoleert. Kies bij de aanschaf van glas voor het GBO keurmerk.

Kosten per glassoort

Wie zowel warmte als geluid heel goed wil isoleren kan ook het beste dubbelglas plaatsen, met diverse millimeters daarvoor nog een enkele of dubbele ruit.

GlassoortGem. Prijs per m2, excl. arbeid*Gem. Prijs per m2, incl. arbeid*
Dubbel glas€40,-€90,-
Dubbel glas + raamkozijn€95,-€180,-
Dubbel glas + draaikiepraam€200,-€380,-