rolluiken

Rolluiken

Aluminium werd in 1807 ontdekt door Humphry Davy , die het trachtte te bereiden uit aluminiumoxide In 1825 bereidde Hans Christian Ørsted een onzuivere vorm van aluminium uit aluminiumchloride en kalium amalgaam Jarenlang was het metaal zo kostbaar dat het in ornamenten toegepast werd, getuige de massief aluminium kap op de toren van het Washington Monument Pas in 1886 werd dankzij het Hall-Héroult-proces de elektrochemische productie van het metaal op grote schaal mogelijk. Vanwege de blanke schone glans en de corrosiebestendigheid, waardoor onderhoud na enkele bewerkingen tot een minimum beperkt blijft, wordt aluminium veel als design- en afwerkmateriaal gebruikt voor zowel het binnen- als buiteninterieur. Zo ook onder andere voor rolluiken.

Je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren rolluiken, hierdoor kun je precies kiezen wat mooi past bij jouw woning of bedrijfspand! De lamellen en standaard rolluikkasten zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waardoor kiezen van een bij de woning passende uitvoering een stuk eenvoudiger wordt. De MKline Premium elegance rolluiken zijn voorzien van een extra stevige 40 mm rolluik lamel waardoor t..v. de Mkline premium, grotere maten mogelijk zijn.

Soorten bediening

Vaak wordt er ook gekozen voor de draadloze bediening met een zon- en windautomaat of een tijdschakelaar zodat de zonwering en beveiliging met de rolluiken automatisch geregeld worden. Onze ruime collectie rolluiken is ingedeeld in duidelijke categorieën, waardoor u goed de kwaliteit en de prijs kunt vergelijken. Om kwaliteit in de bediening door te zetten, maken we voor elektrische rolluiken hoofdzakelijk gebruik van motoren van de merken Faac en SOMFY.

De rolluiken van Heroal zijn enorm gewild omdat ze van hoge kwaliteit zijn (Duitse fabrikant), leverbaar zijn in allerlei kleuren (zonder meerprijs) en allerlei kastvormen. In ons aanbod vindt je een ruime collectie van zonwering buiten van Heroal Heroal is een van de grootste aanbieders van topkwaliteit rolluiken.

Kosten rolluiken per materiaal

De extra robuste rolluiken van Euroline Zonwering & Rolluiken kunnen uitgevoerd worden met extra sterke harsgevulde lamellen in elke situatie waar extra veiligheid gewenst is voor uw gemoedsrust. Maak een keuze uit de verschillende type rolluiken, op de product pagina’s van ons Heroal rolluik en rolluik safe plus vindt u een uitgebreide product informatie over deze twee type rolluiken van uiterst hoge kwaliteit. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat u rolluik aan bovengenoemde punten volstaat, zou u dan voor ‘’goedkope rolluiken” kiezen of gaan voor top kwaliteit die u zéér voordelig aangeboden wordt? Zie hier de gemiddelde prijzen voor rolluiken per materiaal:

 Soort materiaal1m x 1m2m x 2m3m x 3m
Kunststof Rolluiken€60 tot €180 euro€200 tot €300 euro€370 tot €500 euro
Aluminium Rolluiken €100 tot €250 euro€400 tot €600 euro€750 tot €950 euro
Hout Rolluiken €120 tot €180€250 tot €325€500 tot €600

Een aluminium rolluik beschermt uw woning beter tegen inbraken en is meer geluidswerend en isolerend dan kunststof rolluiken. Door rolluiken sluit u dat gedeelte van uw woning af waardoor u in alle rust kunt doen wat u wilt, zonder dat de hele buurt op de hoogte is. Klik hier voor meer informatie over rolluiken.

Kosten rolluiken per schakelaar

De prijzen voor rolluiken kunnen erg verschillen. Dat prijsverschil heeft met een aantal dingen te maken, onder andere dus het soort materiaal dat je gebruikt, daarnaast maakt het merk van een rolluiken ook een verschil in de prijs. Ga je bijvoorbeeld voor een Heroal rolluik, ben je gegarandeerd meer geld kwijt dan je voor een Roma rolluik. Een andere reden dat prijzen van rolluiken kunnen verschillen komt doordat je de keuze hebt uit de soort schakelaar dat je wil. Je hebt hieruit de keuze tussen een handmatige schakelaar, elektrisch met schakelaar of elektrisch met afstandsbediening.

Soort schakelaarGemiddelde extra kosten per soort schakelaar
HandmatigN.V.T.
Elektrisch met draaischakelaar€60 – €180
Elektrisch met tijdschakelaar €75 – €200
Elektrisch met afstandsbediening€120 – €300